Hitra halvmaraton 2015

Årets konkurransedebut ble denne gangen lagt til Hitra Maraton, hvor jeg løp halve distansen. Mitt første langløp siden 2012, og første langløp på forsesongen siden 2009. Dagens mål var satt til sub 1.20, ut i fra en tanke om å teste farten i forhold til å løpe dobbelt så langt i samme fart senere i år……

Jeg har fått trent skikkelig bra i vinter. Treningsgrunnlaget er veldig bra. Relativt skadefri også, bortsett fra et forslått ribbein (som er et resultat av akeuhell i påska). Grunnlaget er neppe godt nok for nye perser på forsommeren, til det startet jeg nok opptreninga litt for seint, men det er absolutt noe å bygge videre på.

Mengdetreninga har gått veldig bra, og med mange gode langturer i beina så turte jeg å satse på halvmaraton. Det passet egentlig veldig bra også, siden søndag og mandag sannsynligvis vil foregå uten trening.

Altså; jeg skulle løpe en halvmaraton uten noen forventninger, annet enn at jeg skulle surfe under 1.20, og eventuell bedre tid skulle oppnås kun om jeg fikk lyst til det underveis. En fin tanke. Jeg gledet meg til å komme i gang.

Hitra_Startnr_Singlet

For å unngå å bli revet med på for tøff belastning tok jeg kun med mengdesko: Adidas Boston boost. Det er vår, og det å bli skadet NÅ vil være tragisk.

Hitra har nok ikke noen lettløpt halvmaratontrase. Flere meget krevende bakker, både opp og ned, gjør at man blir litt mørbanket. Og historisk sett så har det ikke vært veldig mange løpere under 1.20 der. Så jeg måtte belage meg på å gjøre jobben alene. Men det er greit nok når man slipper å tyne ut alt.

Faktisk fikk jeg til dels selskap i starten. En løper fulgte meg fram til ca 5 km, eller jeg hørte han i hvert fall noen sek bak. Men derfra og inn var jeg alene.

I dag var ikke dagen da det skulle surfes under 1.20. En ting er at det er årets første løp, og evnen til å tyne er ikke til stede enda. Men vindretningen var slettes ikke gunstig. Vi fikk motvinden på første halvdel av traseen, og dermed motvind i de fleste og tøffeste motbakkene. Og så fikk jeg ikke med meg at den siste kilometeren ville bli slakk motbakke. Snittfarten min før den bakken var innafor målet, men tapte et halvminutt der.

Tiden ble til slutt ca 1.20.30. Greit nok. Og som en bonus vant jeg halvmaratondistansen. Men jeg gruer meg til jeg skal doble distansen, i enda litt høyere fart….

Hitra_Sjekk

Alltid stas å få betalt for løping…. Men synd det er så innmari sjelden det skjer! 🙂

Dette innlegget ble publisert i Konkurranser. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s