BDO-mila Trondheim, 2013

Prøver å oppdatere bloggen med konkurransestartene i 2013. Kjekt å se tilbake på.

Starter med BDO-mila 29.mai, som arrangeres flere steder i landet, og er et samarbeid mellom BDO og Skilandslaget. I Trondheim var Strindheim Friidrett satt opp som teknisk arrangør. Terrengløp i festningsområdet. 6 runder på ca 1,6 km, totalt ei lita mil, på gress, grus og fine stier. Svingete og kupert, og slettes ikke et løp for å sette rekorder på mila, men ellers et kjempefint område og flott arrangement. Strindheim IL er flinke arrangører.

Som sagt tidligere suger jeg i terrengløp. Jeg er avhengig av flyt og godt underlag for å løpe fort. Men uansett synes jeg det er morsomt. Her kunne jeg delta totalt uten forventninger. Løpe på feeling, og suge til seg inntrykk.

Relativt høyt nivå på startfeltet, med Eldar Rønning og Joakim Sødal blant favorittene.

Mosjonistene (de som går/løper uten tidtaking) starter et kvarter før konkurransen. Dermed er rundt 800 personer fordelt rundt om i løypa når vi starter. Det gir flott stemning gjennom hele løpet, men samtidig blir det mye sikksakkløping, og av og til litt farlige situasjoner når vi passerer i relativt høy fart. Selv dultet jeg borti en rekke gåere underveis. Gikk heldigvis bra.

En liten detalj som preger dette løpet i starten, og som også gjelder mange andre terrengløp, er posisjonering. Terrengløp består ofte av litt trange parti som vanskeliggjør forbiløping. I dette løpet løper vi noen hundre meter før vi krymper sammen opp en TRANG og BRATT sti opp mot festningen. Om man ikke har vært litt aktiv i starten, og sikret seg en ok posisjon, så taper man fort et halvt minutt opp den 100m lange bakken.

26 grader i skyggen er godt over min komforttemperatur. Hva er forresten vitsen med oppvarming i sånn varme?? Jo, systemene må «smøres» litt før start. Kroppen må settes litt i gang. For min del stilte jeg med vonde hæler, og disse trenger oppvarming for å fungere. Jogget rolig et par runder i løypa, og oppholdt meg ellers i skyggen. Drakk vann så det nesten piplet ut ørene. Dagens skovalg ble Adidas Adizero PRO, som gir vanvittig god løpsfølelse.

Startfeltet

Utdrag av startfeltet, BDO-mila 2013. Bildet «stjålet» fra arrangøren, med lovnad om flere deltakelser i dette flotte løpet!

I dag skulle det satses og formen testes, så jeg stilte til start sammen med Thomas og Joakim. Ikke noe poeng å løpe som sild i tønne opp mot Festningen. Vi dundret i gang, og jeg fulgte på i et tempo langt over komfort. Med mine 80 tunge kg så er jeg relativt tung løper, så jeg ruver litt i feltarbeidet. Kjente en løper yppet litt på siden, kikket over skuldra, så at det var Eldar Rønning, og lot han passere.. 🙂 Løp så billig som mulig opp den bratte grusstien. Pulsen allerede i taket etter den brutale starten. Med 9,6 varme kilometere igjen så måtte kontrollen gjenvinnes. Joakim har for lengst dratt i teten, han hadde større ambisjoner. På toppen var feltet blitt strukket ut en del. Greit med litt albuerom.

Trimmerne gikk fortsatt i store flokker når vi tok dem igjen, og det ble mye brøyting/unnamanøvrering, men det gikk heldigvis uten større uhell. På den annen side var det litt stas å se folk hele tida. Et busslass Hemnværinger var også spredd rundt om, og det runget heiarop overalt. En morsom dag i løpeskoa.

Varmen var trykkende. Jeg svettet som en gris, og munnen føltes tørrere enn singleten, men jeg følte meg ikke svekket av den grunn. Plukket løpere etter hvert som rundene nærmet seg 6.

Selv om kroppen fungerte greit, så var hodet noe overopphetet, og jeg gjorde tidenes bommert inn mot mål. Av en eller annen grunn stoppet jeg 15 m før målstreken, og var lykkelig over at jeg var ferdig. Ble passert av 2 løpere. Så en fyr vinke som besatt, og jeg fikk en mistanke om at jeg kanskje sto på feil plass, og jogget noen meter til.

Offisiell tid 36.27, og om jeg trekker fra de 10 sekundene jeg surret foran målstreken, løp jeg 19 sek bedre enn i fjor, på en dag da de fleste plusset på et minutt. Fornøyd! Den ekstreme varmen gjorde sitt til at resultatlista ble noe snudd på hodet. Bak meg på lista lå løpere som normalt gruser meg, uansett distanse. En løp f.eks. 10000m på 32.30 et par uker senere. Joakim måtte bryte etter halvveis. Jeg taklet varmen ganske bra. Såklart ikke behagelig, men andre hadde det verre.

Bilder/resultat på følgende side: http://strindheimfriidrett.no/index.php/arrangement/bdo-mila

Kredz til vår lokale BDO-avdeling, som sponset buss t/r Trondheim! Stas med mange Hemnværinger rundt om i løypa. Med på bussen var også Berit Aunli, som tok en klar seier i sin aldersklasse. Som den gode tur-vert Anders Olai er fikk hele gjengen spandert pizza på Dolly Dimples. Takker så mye!

Dette innlegget ble publisert i Konkurranser. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s