Tyskstien opp 2013

På fredag var det klart for Tyskstien opp igjen. Årets tøffeste løp? Tja, kanskje, bortsett fra Testløp Kollen….

I hvert fall er det årets SÆRESTE løp. 260 høydemeter fordelt på 900 meter. Brattere får man det ikke. Her må man av og til ned på alle 4 for å forsere hindringer. Klyve litt, dra seg opp et tau, klatre opp en stige. Kanskje har det lite med løping å gjøre, men det er innmari kult likevel. Og syra presser på etter første minutt….

Mer info om løpet: http://www.kil.as/Aktuelt.aspx?avd=3&akt=640

Perfekt løpsvær, og forholdsvis tørr trase, så det burde være mulig å løpe fort. Men liten deltakelse, og lite opplagte konkurrenter gjorde det litt umotiverende å gå veldig i kjelleren. Hadde heller ingen ambisjoner om løyperekord. Joakim stilte ikke pga sykdom. Her måtte jobben gjøres selv.

Mitt første referansepunkt her er stigen. I fjor kom jeg opp dit på ca 5.15. I år har jeg nok vært vesentlig snillere med meg selv: 5.28. Jeg løp veldig bevisst på det at jeg ikke skulle stivne så innmari. Jeg var heller ikke motivert for det. Men i de bratte partiene opp fra stigen gikk således mye lettere i år. Dette partiet innbyr IKKE til løping, men klarte å holde det bedre gående denne gangen. Har nesten tatt igjen det tapte da jeg kom opp på første toppen. Da gjensto ca 80meter flat myr og bratt myrbakke på ca 50 høydemeter opp til mål.

Tok nesten igjen storebror (som startet 1 minutt før) på første topp. Men et mageplask i myra gjorde det vanskelig med pers. Mageplask med puls nær maks er ikke noe særlig. Tapte en del sekunder der, i tillegg til at jeg stivnet (om mulig) enda mer. Var 10 sek bak pers på toppen: 10.19. Litt skuffet egentlig. Skylder på mageplask og lite motivasjon, spesielt ut fra start. Seier var mager trøst.

Reportasje med bilder ligger her:
http://www.kil.as/Aktuelt.aspx?avd=3&akt=642

Dette innlegget ble publisert i Konkurranser. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s