Påsketurer i Storlidalen, del 1: Kråkvasstind

Ingen påske uten lang skitur på fjellet. Det er ren luksus.

I år var jeg heldig, og fikk med selskap på turen. Henning stilte velvillig opp med skifeller, og ble med på hvilken som helst tur. Etter nøye studering av kart valgte vi Kråkvasstind. Der har jeg vært en gang før, og det er rett og slett en kongetur!!

Sekkene ble pakket med vanlige påskeingredienser: smurning, solkrem, appelsin, matpakke, ekstra klær og – det viktigste – kvikklunch. Vi dro ut tidlig onsdagsmorgen og kjørte til Bårdsgården. Været var foreløpig upåklagelig, men noen skumle skyer lå i det fjerne. Det viste seg at disse skulle påvirke oss mye….

Ruta er best beskrevet her: http://kart.gulesider.no/m/nUlvQ På kartet står det Sandåhøa, men er lokalt omtalt som Kråkvasstind. Ca 1700 moh. Vi startet på ca 650 moh.

De 10 minusgradene ga et gnistrende godt skiføre. Fellene kom på etter vi har passert Angårdsvatnet. Men det var lenge siden det har vært snøfall, så det var litt skavlete, noe som gjorde nedkjøringen meget spennende….

Nevnte skydekke ble til snøfyk når vi nærmet oss Kråkvasstind. Sikten var langt under middels. Men vi tok ett steg av gangen, og nådde toppen, men turte ikke fortsette videre inn i snødrevet, så vi tok raskt samme rute ned igjen. Det fineste ville vært å fortsette videre til den andre sida av fjellet, men uten sikt kunne dette blitt farlig.

Takker Henning for godt selskap!

Dette innlegget ble publisert i Langturer. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s