Hemne Triatlon 2013

Da er årets første konkurranse vel gjennomført! Deltok på Hemne Triatlon på søndag.

Vil først skryte litt av selve arrangementet. Hemne Triatlon hadde 30-årsjubileum i år, og opplevelsen gjennom hele løpet er at alt var velorganisert og velsmurt. Her var det tenkt på alt. God logistikk på klær/utstyr. Løypevakter overalt. Svært profft løypemannskap har laget perfekte trikkeskinner. Publikumsvennlig, med god speaker. MASSE premier.

Når det gjelder min prestasjon så må jeg først si følgende om bakgrunn. Her ble det mange ting på en gang.

  • dette var årets første løp
  • dette var årets første skitur (bortsett fra påskeskitur såklart)
  • dette var årets første sykkeltur
  • dette var første triatlon på 4 år

Var litt RUSTEN på mange ting kan man vel si.

Ta skibiten først. Bare det å preparere skiene var en stor vitenskap. Fikk heldigvis hjelp av Geir til å fikse litt glid. Klisteret derimot var ikke like enkelt å få på.

Siden jeg kun har syklet med racersykkel 3 ganger i mitt 39-årige liv, så tok jeg ikke sjansen på å låne meg racer og sykle på ukjent sykkel i 4 mil på en vårhullete landevei. Stilte derfor i offroadklasse. Føles litt mer komfortabelt, bortsett fra at det er mye tyngre såklart.

Offroadklassen startet samtidig med konkurranseklassen for kvinner. Dermed fikk jeg bryne meg på dyktige skiløpere. Jeg må vel bare innrømme at jeg fikk bank allerede her. En ting er å ha relativt god kondis, men det er et poeng å kunne å gå på ski også. Beste kvinneløper slo meg med godt over et minutt, og det er mye på 5km i knallgodt føre! Fikk også bank av vår egen skijunior Ragnhild, men det var jo bare stas. Skiteknikken min satt ikke akkurat som støpt, men følte jeg ble litt flinkere underveis… 🙂 Bortsett fra vinglete skiteknikk var det helt nydelig å gå på ski på svært gode løyper og knallgodt skiføre!

Så var det triatlonegenskapene da. Vekslingene bør helst være godt gjennomtenkt og utprøvd om man skal ha ambisjoner, og her var det MYE å hente… Fomlet med alt mulig. Bare det å få på seg sykkelhjelmen tok over et minutt. Bekledningen var egentlig funksjonelt god nok, men det skal kjøres bekledningsdrill før neste triatlon!!

Å si at jeg er god til å sykle er en meget sterk overdrivelse. Jeg kjørte noen spinningøkter tidlig i vinter, men å sykle intensivt i 75 min på vanlig sykkel er en helt annen øvelse. Det var spesielt 2 utfordringer:

  • knalltøft å sykle nesten kontinuerlig i sammenkrøket posisjon, noe som var nødvendig for å begrense luftmotstanden
  • sykkelstyrken min er langtfra god nok til at jeg kan sykle opp mot terskelpuls. Selv om lårene hylte av stivhet underveis så lå pulsen på søndagsturnivå…

… så jeg må nok vente til jeg får bedre tid til sykkeltrening om jeg skal bli triatlet… Må si jeg gleda meg voldsomt til å gi jernet på løpinga!

Og hvordan funker løpinga etter over 90 minutter med ski/sykkel? Overraskende bra egentlig. Klarte å løpe godt teknisk på flate parti. Men utfordringen lå i de bratte bakkene. Løpetraseen til Hemne Trialton er ikke akkurat flat! Men det spiller ikke noe rolle. Man er ikke her for å ta ny pers på 5km. Manglet mye styrke når bakken opp mot Skeiet startet. Normalt forseres disse bakkene med tilnærmet vanlig løpesteg, men i dag måtte jeg rett inn i «klatremodus», dvs kjempestor forskjell. Tilsvarende kan sies om den bratte nedoverbakken ned Vollveien. Når føttene funker som de skal så går det fint å «slippe opp» nedover en myk grusvei, men slik var det ikke når lårene var preget av lang sykkeltur! Var egentlig fornøyd med snittfart på 3.37 min/km i den krevende løypa.

Uansett, jeg hadde dagens klart beste tid på løpinga, og da var målet oppnådd! Så får det bare være at jeg suger på sykkel og ski, og at jeg tapte nok en plassering på somlete veksling.

Dette innlegget ble publisert i Konkurranser og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s