Langturer Kyrksæterøra Del 5: Storoddan

Siste langtur i serien «langturer Kyrksæterøra». Denne har jeg spart til den perfekte dagen. Det måtte bli i dag. Påskestemning, sol, 0 grader, vindstilt. Etter 2 dager med treningsfri pga sykdom i heimen var føttene 100%. Fins ikke bedre utgangspunkt for en langtur.

Dette er helt klart den beste traseen for langturer her på Kyrksæterøra. Lite trafikk. Nydelig natur. Spredt bebyggelse. Mange perler underveis. Jeg har tilbakelagt flere tusen km langs denne veien.

I tillegg har jeg et nært forhold til Storoddan. Et lite paradis på jord. Min far vokste opp her. Flere slektninger bor her. Mine foreldre har hytte her. Jeg har utallige flotte barndomsminner herfra.

Standard langturprosedyrer; taping og smøring av riktige kroppsdeler, drikke, næring osv. Klart til tur. Her er mange høydepunkter.

En ting som slo meg gjennom hele turen var forholdet mellom fart og intensitet. Total lengde 27 km, med snittfart 4.35 min/km. Det er egentlig veldig fort på denne tiden av året. Likevel føltes det utrolig lett. Formen er uvanlig god, og det er fortsatt måneder igjen til sesong. Spennende!

Kart over ruta: http://kart.gulesider.no/m/nu4yu I tillegg kommer jo turen hjem igjen.

Dagens økt ble helt klart bestemt av hjertet. Vet jo utmerket godt i min lille hjerne, som har god plass i mitt store hode, at så lange økter ikke er det lureste i forhold til plager.  Men det er viktig for motivasjonen. Viktig for sjela. Og så har jeg tro på at om man kommer helskinnet gjennom det så vil slike turer styrke deg. Det bygger toleranse for tøffere trening.

At man i tillegg forbrenner godt over et par tusen kcal er heller ingen ulempe!

Dette innlegget ble publisert i Langturer og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s