Løpetur i København

Vel heime fra firmatur til København. 3 dager med hektisk program, men fikk skviset inn en løpetur. Tok bilder med mobilen underveis.

En viktig ting med løping er jo å suge til seg inntrykk. I København kommer inntrykkene på løpende bånd. En fin park her, pent bygg der, kunst, sære kjøredoninger, rare båter, pussige mennesker, fantasifull grafitti osv. Berikende for løpeturen, men veldig vanskelig å velge motiv for bilder… En morsom detalj, foran porten til Fristaden (Christiania) sto «løbing forbudt, da dette skaber panikk blandt våre innbyggere»…….

I dag ble det morgentur. Ikke helt optimalt for min del. Kroppen er ikke klar for løping, og eventuelle vondter er spesielt vonde på morgenen. Næringstom. Det gjaldt i dag også. I tillegg var det mørkt når jeg la ut. Egentlig ikke veldig kos, men var likevel ved godt mot. Veldig spent på hva som ventet. Med min utsøkte retningssans kunne dette bli en riktig så lang tur……

Sånn rent bortsett fra Oslo maraton har jeg aldri løpt i storby, og i den sammenheng kan ikke Oslo regnes som storby heller. København er noe HELT annet. En ting er at byen er MYE større. Rundt om i hele byen finner man spor etter en rik kulturarv. Mektige byggverk, kunst og utsmykninger fra tidligere tider. København var et viktig knutepunkt.

Løping er bare en utrolig flott måte å oppleve nye steder på! Vi er heldige som kan.

En ting er lurt før man legger ut på sightsingtur i storby. Man bør sette seg godt inn i byen, og lage en plan. Jeg trodde jeg hadde en god plan, men var vel fullstendig uvitende. Ser i ettertid at jeg var like i nærheten av flere svært interessanne områder. Fredriksborg slott for eksempel. Christiansborg slot. Amalienborg. Parken. Skulle gjerne hatt mer tid…

Studerte kartet godt på forhånd, og trodde jeg hadde sånn nogenlunde kontroll. Men som vanlig, det tok ikke veldig lang tid før rotehodet førte meg på villspor. Ser etterpå at jeg var like ved en kjempestor park ved Fredriksborg slott. Har vært kult å vært der, men jeg var uvitende, så jeg endret retning. Fant Fredriksborg rådhus, men jeg hadde jo ikke peiling på hvor det var i forhold til byen. Måtte bare bite i det sure eplet: tok fram gps’en på mobilen. Navigerte meg fram til innsjøene, og da ble alt bare stas. Her var det flott å løpe!! Gps’en ble hyppig brukt resten av turen.

Kort oppsummert, highlights på turen var helt klart innsjøene, Kongens have, Rosenborg slott og Kastellet. På vei tilbake til hotellet løp jeg i langs kanalen. Veldig flott! Var også innom Botanisk have, men der var det stengt på mandager…

En ting som slo meg var hvor godt tilrettelagt byen var for sykling. Egne felt for sykkel overalt. På de mest trafikkerte veiene var det tilogmed egen lysregulering for syklister! Gratis utlån av bysykler overalt.

For all del, det gikk fint å være løper også. Flotte parker. Helt nydelig rundt innsjøene, med grusbelagt gangvei.

Totalt ca 17 km. Umulig å si noe om fart og distanse, for jeg skulle stoppe/starte klokka ved hver stopp (f.eks. ved bildetaking, venting ved lyskryss osv), men glemte ofte å starte på nytt. Forsåvidt ikke så viktig heller. Jeg løp for opplevelsens skyld.

Overnatting på Copenhagen Island hotel. Hotellet danner en bitteliten øy. Fascinerende! Men en snedig ting på dette hotellet, slik det var på hotellet under Oslo Maraton; vindu inn til badet. Er dette blitt en ny trend?!?

Storbyløping gav mersmak, men gps + god tid er et must….

Dette innlegget ble publisert i Langturer, Treningsdagbok og merket med , . Bokmerk permalenken.

3 svar til Løpetur i København

  1. Guro Eriksen sier:

    Huff, jeg liker ikke disse nye «fancy» hotellene, med vindu inn til badet og sånt. Synes det godt kan holdes litt privat, jeg 😉

    Så gøy å løpe i København, virker det som! Mye fint å se på, og aldri en kjedelig strekning! 🙂

  2. Ole sier:

    Gøy å løpe i København ja! Gjelder sikkert mange storbyer det, men det var i hvert fall fint der. Man vet aldri hva som skjuler seg bak hvert hjørne. Stor avveksling for min del, som løper kun på landevei.

    Når det gjelder hotellrom så kvier jeg meg litt for å invitere gjester til rommet, når man har full innsyn i hva som skjer inne på do….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s