(Halv)maraton i høst

Hadde en plan om maraton i Oslo 22.september. Reise er bestilt for lenge siden. Men nå må jeg bare innse at helmaraton blir for langt for meg i denne omgang. Ubeskrivelig surt, men et par skader gjør valget enkelt.

En ting er at skader gjør at jeg ikke får trent opp nok grunnlag for maraton, og dermed ikke har sjans på å nå målet mitt. Jeg vurderte ei stund om jeg skulle gjennomføre likevel, bare for opplevelsen sin del. Men nå kjenner jeg at jeg uansett ikke ville få en god opplevelse, og det er ikke usannsynlig med bryt.

Høyre achilles begynte å murre litt et par uker før St.Olavsloppet. Litt komisk, for en uke tidligere la jeg ut til en klubbkollega at jeg ikke har hatt achillesproblemer på 2 år. Fikk som svar at (med glimt i øyet) at achillesvondtene kommer når alt annet fungerer. Må si den traff veldig godt.

Nå har jeg klart å holde achillesproblemet mer eller mindre i sjakk, både ved mindre bruk av lavprofilsko på trening, lite løping i bakker og variert underlag. Har kjørt en del tåhev og tverrmassering av leggmuskler. Langturene har gått fint ved å variere nedtråkket på tåball og hæl. Isolert sett skal en maraton ha gått fint for achilles sin del, selv om det ikke akkurat har vært noe medisin….

Men jeg har også fått problemer i øvre del av høyre hamstring (eller i det området i hvert fall…). Det er dette jeg frykter vil gi bryt-grunn når antall km i maratonfart passerer 30.

Enkel analyse av problemet. Svekket achilles gjør at jeg ikke får brukt leggen skikkelig. Vil tro hamstringproblemet må ses i sammenheng med dette. Jeg løper stort sett på tåball, og når den ene hælen deiser nedi hardere på den ene foten (pga svekket leggbruk) så blir det skjevbelastning som forplanter seg oppover. Kanskje enda mer tydelig i frasparket. Her er hele baksiden av foten strak. Når den ene leggen ikke funker 100% så blir hamstring strekt ut litt for mye. Synes dette høres logisk ut i hvert fall. En skade fører ofte til skjevbelastninger som skaper følgeskader.

Nå har jeg hatt svært dårlige treningsvilkår i sommer/høst. Mange lange dager med tungt kroppsarbeid. Dårlige vilkår for restitusjon mellom økter med andre ord. Det har nok gjort sitt til at jeg har såpass problemer i dag.

Skal i hvert fall gi jernet på halvmaraton 22.september. Persen på 1.19.30 fra 2010 skal gruses med mange minutter. Formen er egentlig ikke så verst.

En ting er positivt med at jeg må utsette maraton, og det er at jeg vil ha noe ugjort. Dermed er sulten på videre satsing fortsatt til stede. Neste år…..

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Diverse. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s