Tyskstien opp 2012

I dag var det min tur å invitere til motbakkeløp. For å si det enkelt, tyskstien opp må være blant de mest sære bakkeløp i landet! Ikke at det er så høyt, eller særlig langt, men derimot er det latterlig bratt! Jeg løp med gps. Den viste 770 meter. Med 260 høydemeter så er det en pen stigningskurve…..

I dag var det uvanlig tørt i traseen. Passe temperatur. I tillegg dukket det opp et par sterke løpere utenfra. Fra arrangørklubben stilte Joakim Sødal. Dermed var det sjanser for meget gode tider. Godt nok for rekord?

Dette løpet egner seg ikke til fellesstart pga smal trase hele veien. Kjørte derfor intervallstart med 1 min mellom hver løper. De antatt beste til slutt.

Prøvde å være god vert for løpet, og orienterte om anbefalt løpsopplegg. Holde igjen i starten, og spare krefter til det tøffeste partiet. Lo derfor litt for meg selv når jeg kjente syra presse på etter første minutt…. Dette ville bli en lang tur!

Litt om traseen. Når man står på bunn og kikker opp så tenker man «hæh skal vi opp der??». Stien slynger seg oppover en bratt fjellside. Ufattelig at det i hele tatt er laget sti der. Stien starter bratt og kronglete. Allerede etter et minutt må man ta ibruk hendene for å forsere en liten fjellskrent. Etter drøyt 5 min må man klyve opp en stige. Derfra og opp er det helt vilt. Det er utlagt tau man kan fire seg opp med, men man sparer kanskje litt om man slipper å bruke det. Uansett må hendene brukes hyppig. Syra sprenger på. Nesten tunnelsyn. Og så kommer man opp på 1.topp. Da skal man slå om og løpe fort over ei myr før man skal klyve siste 50 høydemeter i en bratt, våt og løs myrbakke. Man ligger og gaper etter luft i flere minutter etterpå. Fins ikke værre syreangrep. Folk her lokalt grøsser med tanken på å konkurrere her. Det beste av alt er at dette er skikkelig kult. Må oppleves!

Åpnet kanskje hardt, men samtidig normal åpning i forhold til løp på 10 min varighet. Musklene sure etter første minutt. Prøvde å fokusere teknikk. Løpe med korte steg. Finne flyt. Akkurat det er utfordring i denne ekstremtraseen. Rytme er bedre ord, men det er massevis av kuperinger hvor rytmen går i utakt. Kom opp til stigen på 5.15 etter egen klokke. Normal åpning. Gikk normalt opp stigen, taper krefter på harde fraskyv her. Utfordrende å finne riktig taktikk i den kronglete bratte stien over. Tenkte på forhånd at jeg skulle prøve å løpe oppover her, men nok en gang viste det seg at det var mer enn nok å klyve fort… Kom opp til 1. topp. Skjevt smil til fotografen. Supersure muskler skulle settes i fart igjen.

Ikke helt lett på tå, men fin utsikt 🙂 Tatt fra 1. topp.

Innspurten igjen. Forsøk på fart bortover myra. Lignet sikkert mest på jogg. Innledet myrbakken. Den var akkurat så fæl som jeg husket. Gløttet såvidt på kl0kka. 9 min passert. 45 sek til rekord. Ikke f…. om det kan gå. Ville stoppe, NÅ. Kombinasjonen «presse hardt», «lete etter ok fotfeste» og «nær makspuls» er fin. Sånn etterpå kan man si «kunne sikkert vært hardere med meg selv», men når man er midt oppi det så trengs sterk motivasjon. Gjerne en rygg man er i ferd med å innhente. Eller vite at man har sjans på rekord. Ingenting av dette oppfylt. Begynte å høre heiarop. Omsider dukket Tyskhytta opp. Fy flate den var god å se. Et byks over ei bred grøft, og 5 meter spurt, så var det bare å legge seg ned. Herlig.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Tid 10.09, pers med 3 sek. Det holdt til delt 3.plass (sammen med Sverre Solligård) i tidenes tøffeste startfelt på løpets 12-årige historie. Joakim tok en forventet seier på 9.56. Bak fulgte Robert Sørli fra Valsøybotn (en av Norges beste i randonee) på 10.01. Ingen løyperekord, så vi får prøve igjen til neste år. Gleder meg allerede!

Fornøyd gjeng på toppen!

Inov8 xtalon212 er suverene i dette løpet. Lette, og uten glipptak.

>> mange bilder

>> enda flere bilder, tatt av Siv Tove Sødal, stilstudier opp mot Tyskhytta… 🙂

>> artikkel på kil.as, med fullstendig resultatliste

Avsluttet med løpetur over Roberget sammen med Geir. Flott kveld! 🙂

Dette innlegget ble publisert i Konkurranser, Treningsdagbok. Bokmerk permalenken.

1 svar til Tyskstien opp 2012

  1. Tilbaketråkk: TV fra traseen til Tyskstien opp! | Sodalo's Blog

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s