Løpe med brodder?

Utrolig viktig med godt feste når man løper på vinterføre! Selv ved rolig løping. Er det for glatt så løper man anstrengt i hoftepartiet. Selv har jeg vært gjennom et par smertefulle perioder med lyskeproblemer som følge av dette. Har kjent tendens til det etter en langtur på glatta i år også, men det har heldigvis ikke satt seg. Jeg har også erfaring med at utsida av hofta + ryggen får gjennomgå på glatt føre.

Det er mange måter å sko seg på. En ting er å løpe innendørs, men det er dårlig løsning i lengden.

Drømmen er jo egne vinterpiggsko. Men for min del har jeg ikke tatt meg råd til det. Løpebudsjettet er begrenset, og jeg har pritoritert å holde skoparken oppdatert med vanlige joggesko, samt kort på treningssenteret. Ta med pulsklokke + bekledning så blir det nok. I tillegg skal man ha råd til konkurranser og reiser. Man tenker at løping er billig idrett, men det blir da litt når man løper så mye at man er avhengig av å variere mellom ulike typer sko, og i tillegg skal ha utstyr til å løpe i all slags forhold.

Pigging av sko er jo en mulighet. Idiotisk at jeg ikke har gjort det før. Men så er det det med at når skoa er pigga så er det ingen vei tilbake. Da er disse skoa blitt piggsko.

For min del har jeg prøvd ut ulike typer brodder. Det fine med det er at disse kan brukes sammen med alle typer sko.

Først og fremst har jeg brukt «rema-brodder». Billige (ca 60,- per par). Funksjonsmessig trenger man ikke noe annet. Ingen toppløsning, men sitter greit nok på det meste av underlag. Den store ulempen er holdbarheten. Piggene ryker fort, og gummistroppene likeså. Tåler svært lite asfalt/grusløping. Dessuten sitter de ikke veldig godt på foten, og må ofte justeres litt underveis. Litt sånn «bruk/kast»-brodder.

For 2 vintre siden prøvde jeg Yaktrax-brodder. Koster rundt 300,-. Mulig andre har gode erfaringer med disse, men det har ikke jeg. De satt svært dårlig på is, og «bygde» alt for mye. Føltes vinglete. De satt greit på foten. Gummistroppene røk etter ca en måned bruk. Jeg gikk tilbake til «rema-brodder» igjen.

For tiden prøver jeg ut ny variant: Nordic Grip. Kjøpte de faktisk på apoteket! Tror de kostet ca 250,-. Førsteinntrykket er greit. Gummien virker litt spinkel, men mulig den er mer holdbar enn den føles. Piggene sitter bedre festet enn på «rema-broddene». Har også litt flere pigger, noe som gir bedre feste. En annen stor forbedring er at brodden sitter svært godt på skoa. En liten ulempe er at de er noe mer tungvindte å montere på skoa, men det tror jeg er en vanesak. Jeg har prøvd de bare på et par turer, men er foreløpig optimist.

Dette innlegget ble publisert i Diverse. Bokmerk permalenken.

1 svar til Løpe med brodder?

  1. Tilbaketråkk: Løping del 12: Sko og utstyr | Sodalo's Blog

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s